Wachten op trein - Reisverslag uit Rēzekne, Letland van Roos Machiel - WaarBenJij.nu Wachten op trein - Reisverslag uit Rēzekne, Letland van Roos Machiel - WaarBenJij.nu

Wachten op trein

Door: Roosje

Blijf op de hoogte en volg Roos

10 Oktober 2006 | Letland, Rēzekne

Het is nu echt begonnen! We zitten nu op dag 6 al in Letland en hebben het tot hier al liftend heelhuids gehaald. Gisteren zijn we hier in Rezekne (waar ik nu achter de computer zit) aangekomen en hebben kaartjes gekocht voor de trein naar Moskou. Eerst was het plan om naar Moskou te liften, maar omdat we niet alleen thuis maar ook hier te horen kregen dat het nog lastig kon worden met de Russische politie en maffia, hebben we besloten het laatste stukje toch maar per trein te volbrengen. Best gek dat het liften er nu tijdig op zit. Het was al helemaal bij de dagroutine gaan horen en het ging heel goed.

Nog even een ervaring over het liften in Polen... Er waren een aantal dierbaren die ons afraadden om door Polen te liften omdat...bla bla bla, gevaarlijk enzo... Die mensen wil ik even tegenspreken, Polen is een prima liftland en de Polen die wij ontmoet hebben waren vriendelijk en lief, en als ze vonden dat we op de verkeerde plaats stonden te liften, brachten ze ons even snel naar een betere plaats, ookal moesten ze daar even voor omrijden. Hier in Letland en in Lietouwen ook trouwens ging het eigenlijk net zo, al zijn we hier en in Lietouwen maar heel kort geweest omdat het niet zulke grote landen zijn en natuurlijk ook omdat wij SUPERRRR snel zijn! :)

Nu zijn we eigenlijk onze tijd aan het uitzitten tot we vanavond om 21:22 u onze trein naar Moskou hebben. Ik heb geen idee wanneer we weer ergens internet zullen vinden dus kan jullie niet beloven wanneer we weer wat van ons laten horen, maar dat merken jullie dan wel.
Nog even over de tijd. Hier in de Baltische staten is het 1 uur later dan bij jullie, in Moskou 2 uur en in Peking 9 uur (als onze berekening klopt...) Dat was het dan voor nu ik hoop dat het vies weer is in Nederland (en in Belgie) want wij hebben zon (20 Celcius)!!! hehhe

Liefs,

Roos

Roos

Welkom op mijn reisblog! Op dit blog kun je alle belevenissen van mijn reizen lezen en foto's bekijken. Het is heel leuk om te schrijven wat je allemaal meemaakt als je weet dat anderen dat dan weer leuk vinden om te lezen. Ik vind het daarom ook altijd erg leuk om een reactie van het thuisfront terug te krijgen, want na een tijdje merk je toch hoe ver weg je zit, en dan is het altijd leuk om te horen hoe het in het thuisland gaat of wat mensen van de verhalen die ik schrijf vinden. Lees er dus lekker op los, en houd je niet in als je een reactie wilt plaatsen! Veel plezier. Roos

Actief sinds 22 Nov. 2006