Van de regen naar de zon
Door: Roosje
Blijf op de hoogte en volg Roos
22 November 2006 | Vietnam, Mui Ne
Hoi An is een schattig klein stadje met een gezellig oud centrum. We ontmoetten een Nederlander (ja Rob, het gaat over jou) die al wat langer aan het reizen was en die het ook allemaal lowbudget probeerde te regelen.
Met z'n drieen vonden we uiteindelijk een piep klein kamertje voor 2 dollar p/p waar we met z'n drietjes sliepen.
We huurden een fiets om naar het strand te fietsen en we genoten van het lekkere weer en de zoute zee.
Ook vonden we in Hoi An een bakkertje die BRUIN BROOD!!!! verkocht. Ons zuid-oost Azie boek had ons in Hue al doen verlangen naar bruin brood door te schrijven dat de Franse bakker daar bruin brood verkocht, maar dat bleek helaas niet waar.
Toen we dus in Hoi An bruin brood zagen liggen konden we ons geluk niet op. We kochten bijna alle bruine broodjes die ze hadden, want Rob was ook niet vies van een bruine baguet met 'la vache qui rit'. De dames van de bakkerij wisten niet goed wat te doen want opeens hadden ze geen bruin brood meer en ze wilden ons eigenlijk niet alles verkopen, maar uiteindelijk kregen we dan toch waar we om vroegen en genoten we van de vesels die we zolang gemist hadden.
Veel meer dan strand en bruin brood was er niet in Hoi An dus we besloten weer verder te reizen naar het zuiden, naar Nha Trang.
Nha Trang is een redelijk grote stad, ook aan de kust. Ook hier hadden we lekker weer en geweldig geweldadige golven. Koen trotseerde de golven dagelijks dapper terwijl ik het bij een keer of twee koppie onder heb gelaten. Ook huurden we voor de tweede keer tijdens onze reis een motorbike om de omgeving te verkennen. We kwamen uit bij een geweldig vissersdorpje helemaal afgelegen van de grote stad, en we keken onze ogen weer uit naar wat voor moois dit land allemaal bezit.
In Nha Trang hebben we ook het moeilijke besluit genomen om onze tent niet meer langer mee te nemen. Liften in dit land hebben we nog niet aangedurfd en het is ons afgeraden door mensen die we tegen kwamen. Ook campings o.i.d zijn hier in geen velden of wegen te bekennen, en wild kamperen is illegaal. De Vietnamese overheid moet van alle touristen weten waar ze verblijven elke nacht. Het is zelfs verboden bij locals thuis te slapen omdat je dan niet geregisreerd staat. Omdat de tent toch heel wat woog hebben we hem dus op de post gedaan. Omdat we op de terugweg nog wel willen camperen in onder anderen Mongolie, hebben we de tent naar Peking gestuurd naar het hostel waar we verbleven toen we daar waren. Zij willen voor ons op de tent passen tot we terug zijn in Peking en dan kunnen we daar de tent weer meenemen.
Nu maar op de Chinezen vertrouwen dat ze geen gekke dingen met ons tentje gaan doen :S
Na Nha Trang besloten we verder te gaan naar Da Lat. Da Lat is een stad in de bergen meer landinwaarts van Vietnam. Het was er stukken koeler dan aan de kust, zelfs zodanig dat ik een verkoudheidje opliep. De locals waren duidelijk warmer weer gewend, want als het 's avonds afkoelde naar zo'n 19 graden, werden de wolle mutsen en sjaals te voorschijn gehaald en liep iedereen dik ingepakt over straat, terwijl wij nog in onze zomerse outfit over straat gingen.
In Da Lat ontmoetten we in het gezellige Peace Cafe een meisje die we in Peking voor het eerst ontmoet hadden en dat was echt een verassing. We hadden het erg gezellig en ook liepen we Nederlander Rob weer tegen het lijf, hij bleek in de kamer naast ons in hetzelfde hotel te zitten!
In de bergen waagden we ons ook aan het huren van een mountainbike om zo de omgeving te verkennen. Met de wind door vooral mijn haren zoefden we de bergen af naar een geweldige waterval, om vanuit daar weer al peentjes zweetend naar boven te klimmen met de fiets. Het was heerlijk om even lekker actief te zijn!
Nadat we genoeg afgekoeld waren in Da Lat besloten we weer het strand op te zoeken. Het kleine plaatsje Mui Ne scheen volgens de lonely planet een heerlijke badplaats te zijn met niet al te veel touristen, dus dat zagen we wel zitten.
Nu zitten we dus weer aan de kust, en we hebben het nog niet echt zo gigantisch warm als nu gehad.
Mui Ne is eigenlijk maar een klein vissers dorpje maar wij zitten iets daarbuiten tussen tientallen resorts. De resorts kijken allemaal uit op de kust en zijn allemaal voorzien van zwembad en spa. Toen we aankwamen waren we even bang dat we tussen al deze rijkere soort touristen niet echt een plekje zouden kunnen vinden, maar na even rondgesjouwd te hebben met onze backpacks vonden we aan de overkant van de straat (waar dus niet de resorts zitten) een bungalowtje voor 5 dollar per nacht. Dat is echt een scheintje, want we hebben onze eigen ingang, een klein terrasje en een stukje tuin. Precies hetzelfde als de bungalows van de resorts aan de overkant, maar dan zo'n 20 dollar goedkoper en we moeten zo'n 10 meter verder lopen om aan de kust te komen, maar daar hebben wij natuurlijk helemaal geen problemen mee!
Voor ons is dit plekje echt perfect. Omdat we ons eigen terrasje hebben kunnen we met onze kampeer spulletjes gewoon buiten ons eigen maaltje koken, en dat is zo veel gezelliger en zo veel goedkoper dan alsmaar dat uiteten gaan. Iets verderop is elke dag een geweldige markt waar we onze ingredienten kunnen kopen. We hebben al twee keer heerlijk Hollands aardappels gegeten, maar natuurlijk wel met een Vietnamees tintje (zoete aardappels met het een en ander).
Op het moment zijn we zo relaxed en genieten we zo heerlijk dat we hebben besloten een visa extension aan te vragen. Onze visa voor Vietnam lopen namelijk de 26ste van deze maand af en we willen ook nog onze tijd hebben in Saigon en de mekong delta.
Nou, ik hoop jullie weer voldoende bijgepraat te hebben en ik hoop voor onze pappa's en mamma's dat ze zich nog altijd niet te veel zorgen maken!
Heel veel liefs aan iedereen en ik hoop dat deze site bevalt.
xxxx van Roos en natuurlijk ook van Koen.
22 November 2006 - 09:06
Tes En Jur:
Klinkt goed! Veel lieve groeten van Tessa en Jurrian -
22 November 2006 - 09:43
Ernst Terpstra:
Leuk om jullie reisberichten te lezen en te weten waar jullie 'uithangen'! Nemen jullie een geschikt verhaal mee voor een volgend kinderkamp? Veel reisplezier en alle goeds, Ernst. -
22 November 2006 - 09:46
Marijke:
Hoi Koen,Ik laat je weten van papa dat hij fotoruimte aan het kopen is. -
22 November 2006 - 09:51
Matrah Haan (berkel):
hee! klinkt allemaal heel erg mooi, veel geluk en geniet-ze, groet liefs Marah -
22 November 2006 - 09:55
Lieke:
Hee! jullie komen al dichter in de buurt! ik zit nu midden thailand... geniet ze! liefs Lieke -
22 November 2006 - 10:11
Annemarije:
Ha koen en roos!
wat super om jullie verhalen te lezen! zeker omdat ik me sinds ik in thailand ben steeds meer een voorstelling erbij kan maken! misschien komen we elkaar nog eens tegen! zou leuk zijn! geniet ervan! liefs annemarije -
22 November 2006 - 12:02
Naomi:
Klinkt allemaal super!!! Kan niet wachten tot het volgende bericht...
Liefs!
P.S. Ik had ook elke keer ruzie met jullie MSN site, hopen dat dit beter werkt! -
22 November 2006 - 12:47
Lot:
heej! Ik vind het geweldig om jullie verhalen te lezen! Soms lijkt het of ik het allemaal zelf beleef. De foto's zijn heel erg leuk, zo krijg je (vanzelfsprekend) een echt beeld van hoe het er daar aan toe gaat. Op het einde van jullie reis wil ik de echte aanraders wel eens horen, want ik zou zo willen trekken naar één van de plaatsen waar jullie geweest zijn. Geniet ervan en geniet van elkaar! Kijk al uit naar het volgende nieuwtje! Groetjes LOt xxx -
22 November 2006 - 13:16
Christi:
wat een fanatstisch leuk verhaal. Ik moet elke keer weer lachen om jou schrijfstijl roos, ik zie dingen dan meteen voor me, en geniet met volle teugen, je zou mijn smoeltje eens moeten zien :)
Wat een toeval dat jullie dat meisje en Rob weer tegen kwamen, terwijl de wereld zo groot is (of toch niet). En heerlijk te horen dat jullie nu een fijn stekkie hebben met mooi weer, geniet er maar goed van, want hier is het bere koud en ik ben strond jaloers. Btw complimenten voor het plan om de tent met de post te sturen, fijn dan die mensen er op willen passen, dat scheelt jullie heel wat kilotjes, niet? En dat bruin brood, hahaha, dat kun je je in nederland bijna niet voorstellen dat je dat zo kan missen. Ik zag jullie bekkies al voor me, al smullend van de vezeltjes, kostelijk!!!
Nou, ik zou zeggen, ga door met het schrijven van zulke leuke stukjes, en maak veel prachtige foto's!! Ik ga zo n stukkie op msn schrijven, met verwijzing naar deze site, dus dat is dan geregeld!
Pas goed op elkaar, en geniet van al het moois, ik gedachten reis ik mee!
dikke zoenen -
22 November 2006 - 13:19
Chris:
ps: Roos, wat een prachtig outfit zeg!! Op maat gemaakt?? Doe maar sjiek ;)
Echt prachtige foto's nogmaals, daar van gaan er heel wat op mijn hyves, hihi
smak -
22 November 2006 - 14:11
Natalie :
Heej Roosje en koen, wat leuk om iets van jullie te horen, ik krijg zelf ook zin om te reizen als ik die fotos zie!
Heel veel succes en liefs,
xxx -
22 November 2006 - 17:46
Bart Bruyndonckx:
Ben helemaal niet zo'n reizer.Maar na het lezen van jullie verhalen en het donkere koude weer hier in ons belge landje krijg ik er toch zin in.
Veel plezier en geniet er nog van!!!
B x
24 November 2006 - 18:05
Hein & Gretel:
Good to hear from you, ROOSje. Sure looks like you're having a great time. Cheers !!
P.S. But, who is Koen? -
24 November 2006 - 22:08
Laurens:
he reiziger goed om te horen dat jullie lekker aan het genieten zijn!! heel veel plezier en hopen dat jullie je visa verlenging krijgen! de foto's zijn trouwens erg mooi zeg!! wat een geweldig land moet het zijn. ik kan niet wachten tot ik er over een jaar ook ben. groetjes van uit het geweldige nieuw zeeland! -
25 November 2006 - 06:32
Jo&Michelle:
Jajajaja, dartegenover verdwijnen m'n schamele 150.000km p/j wel totaal in 't niets hé !! 'sJonge jonge...En, is dit voor jullie tevens een snelcursus mensenkennis ? Moet haast wel... Doe maar, zou k zeggen ondanks alle steeds "nieuwe" en verdere "dingen", niet vergeten van "het moment", de actuele nu-situatie te genieten if poss hee.. Groetjes -
27 November 2006 - 11:45
Roosje:
Message for Hein and Gretel,
It is so great to hear from you and to know that you read the stories about our travelling! Koen is my boyfriend from Belgium and we're just having the best time together now. I guess you kind of missed the beginning of our travel stories because I think I didn't send you an e-mail before we were on this site, but I hope you're enjoying it anyways. Love to you and also to Martien and Riet if you get to speak to them!
Rose -
27 November 2006 - 12:01
Hilde Vandenberghe:
dit ziet er allemaal fantastisch uit, blijkbaar is Vietnam voor jullie een betere stek dan China. Geniet ervan, wij genieten van een uiterst warme herfst, de T-shirts geraken maar niet opgeruimd. Er zijn zoveel mensen die jullie de groeten doen, geloof me maar gewoon. Groetjes van iedereen en vooral van mij en johan