op naar de zee - Reisverslag uit Thanh Hóa, Vietnam van Roos Machiel - WaarBenJij.nu op naar de zee - Reisverslag uit Thanh Hóa, Vietnam van Roos Machiel - WaarBenJij.nu

op naar de zee

Door: Roosje

Blijf op de hoogte en volg Roos

05 November 2006 | Vietnam, Thanh Hóa

From: RoosMachiel (Original Message)
Sent: 11/5/2006 2:15 PM
Halloo allemaal, Roosje hier!

Poeh, wat gebeurt er toch gigantisch veel in zo korte tijd. Ik ben even kwijt wanneer Koen het laatste berichtje schreef, maar dat was in ieder geval nog vorige maand en het is nu alweer 5 november. Dat zou je trouwens niet zeggen met het weer dat we hier hebben, een kleine 30 graden celcius elke dag en geen wolkje aan de lucht.

We zijn vanuit Guangzhou, China, met de trein naar een plaatsje vlak aan de grens met Vietnam gereisd samen met Siw (een Zweedse van in de 40) en Simon (een Brit van in de 30). Dat was erg gezellig en het was fijn om weer even met andere reizigers op te trekken. Samen zijn we vanaf de grens van Vietnam verder gereisd naar Ha Noi met de bus. We vonden Ha Noi een mooie, maar erg drukke brommer stad. We hadden een gezellig hostel in het oude centrum van de stad en het stikte er van de backpackers en week toeristen. In China werden we nog als celebreties aangestaard, maar hier werden we half aangevallen door locals die ons vanalles en nogwat probeerden aan te smeren.

In Ha Noi werd het ons gelijk duidelijk dat de Fransen een grote invloed hebben gehad toen Vietnam nog een Franse kolonie was. In ons hostel werd Franse muziek gedraaid en kwamen we wonder boven wonder vele Franse reizigers tegen. Ha Noi was echt een mega toeristenstad, bij het eten kregen we automatisch bestek in plaats van stokjes, wat we natuurlijk niet wilden want we wilden ons graag gedragen naar de cultuur waar we op bezoek zijn.

In de straat van ons hostel stikte het van de reisorganisaties die trips naar verschillende toeristische plaatsen in Vietnam aanprijsden. De foto's zagen er zo vakantieachtig uit dat ook wij ons erdoor lieten verlijden en een 3-daagse trip naar Ha Long bay, aan de kust, boekten.
De trip bestond voornamelijk uit het verblijven op een mooie houten boot waar we ook 1 nacht op sliepen, en verder konden we genieten van het prachtige uitzicht, de zee en de zon op onze bleke velletjes. Nu hebben we dus ons eerste laagje kleur opgedaan en zijn we klaar voor meer zee, zand en zon.
De 3-daagse trip bracht ons ook weer terug naar Ha Noi vanuit waar we gisteren met de trein naar Thanh Hoa zijn gereisd.
Ons doel was om even een weekje 'vakantie' aan het strand te houden om even tot ons zelf te komen. Het reizen is toch zo veel stressvoller dan we verwacht hadden, dat we besloten hebben om het even iets rustiger aan te doen.
Op de kaart zagen we bij het plaatsje Sam Son een parasolletje staan wat duidde op een badplaats. Met de strandtentjes en heerlijke golven in het vooruitzicht besloten we daarheen te gaan via Thanh Hoa waar we nu zitten.

Maarja, al eerder had ik geleerd dat je nooit te veel van iets moet verwachten want dan valt het altijd tegen. Zo was het ook nu. Rond 3 uur 's middags kwamen we aan bij het strand en er was bijna niemand! Geen enkele toerist, slechts een paar voetballende Vietnamese jongens. De hele boulevard was volgepakt met hotels, maar nergens was ook maar 1 toerist te bekennen. Omdat we niet goed wisten wat we ermee aan moesten besloten we maar een aantal hotels af te gaan op zoek naar een goedkope, maar comfortabele kamer om in ieder geval voor die nacht een slaapplek te hebben.
Het was voor ons allebei duidelijk dat dit niet de plaats was waar we een weekje tot onszelf konden komen.

Vanochtend zijn we dus weer vertrokken uit Sam Son en wachten nu hier in Thanh Hoa op onze trein die ons naar Hue zal brengen. Hue staat in onze Rough Guide dus zal wel veel toeristen hebben, maar alles is beter dan de enige kip op het strand te zijn. Hopelijk brengt Hue ons iets meer dan we hier hebben gevonden en kunnen we een beetje tot rust komen.

In de lage landen zal het nu wel stilletjes aan fris aan het worden zijn en moeten jullie de kachel stoken!? Wij slaan dit jaar de kou over en dat is vreemd, maar niet onoverkomelijk.
Hopelijk gaat het met iedereen aan het thuisfront goed en horen we spoedig weer wat van jullie.

Veel liefs, natuurlijk ook van mijn metgezel en liefste vriendje Koentje!

Roos

Roos

Welkom op mijn reisblog! Op dit blog kun je alle belevenissen van mijn reizen lezen en foto's bekijken. Het is heel leuk om te schrijven wat je allemaal meemaakt als je weet dat anderen dat dan weer leuk vinden om te lezen. Ik vind het daarom ook altijd erg leuk om een reactie van het thuisfront terug te krijgen, want na een tijdje merk je toch hoe ver weg je zit, en dan is het altijd leuk om te horen hoe het in het thuisland gaat of wat mensen van de verhalen die ik schrijf vinden. Lees er dus lekker op los, en houd je niet in als je een reactie wilt plaatsen! Veel plezier. Roos

Actief sinds 22 Nov. 2006