Regen in Hue
Door: Roosje
Blijf op de hoogte en volg Roos
08 November 2006 | Vietnam, Hué
Ook hier in de tropen kennen ze een 'winter seizoen' en dat hebben we vandaag uitgebreid mogen beleven. Met bakken tegelijk stroomde het water naar beneden. In onze straat ontstond al snel een stroompje dat na een paar uur uitgegroeid was door een ondiepe rivier. Onvoorbereide toeristen waadden in hun lange broek en sportschoenen door het water met koffers en rugzakken en al. Dat bezorgde natuurlijk amuzante taferelen voor ons en wij maakten vrolijk 'leed-vermaak' foto's en wensden ze succes. Het is gek, maar omdat we vandaag eigenlijk gedwongen binnen moesten blijven ben ik heerlijk tot mezelf gekomen. Ik heb uren in m'n in HaNoi gekochte Nederlandse boek (Jill Mansel, Niet storen ;) ) gelezen terwijl Koen op zijn manier aan het ontspannen was en heerlijk een tochtje door de regen maakte. Even een dagje nutteloos niksen is blijkbaar helemaal niet verkeerd. En al zat ik eerder te denken aan een zonnig strand toen ik dacht aan ontspanning, een beetje regen en verkoeling is ook niet slecht.
Na 1 nacht overnachten in een hotel uit onze Rough Guide, besloten we gisteren toch op zoek te gaan naar nog een ander plekje. Dat vonden we weldra en we brengen nu onze tijd door in een klein guesthouse voor bijna de helft van de prijs van het vorige hotel en we krijgen er voor weinig geld een heerlijk ontbijtje!
Voor de lunch besloten we toch de regen in te gaan op zoek naar een leuk plekje. In ons regenpak gehuld en op teva's sprongen we uit het guesthouse de ontstane rivier in en waadden ons een weg. We hebben echt genoten van de tropen regen, maar hopen wel onze activiteiten over een dag of twee weer te hervatten.
Hue is een oude keizerstad en was vroeger de hoofdstad van Vietnam. De stad bezit een citadel met daarbinnen de forbidden purple city. Gisteren zijn we de forbidden city gaan bezichtigen en kwamen tot de conclusie dat deze veel sfeervoller is dan de forbidden city in Beijing. Hier in Hue zijn de littekens van de oorlog nog goed te zien. Van alle 184 keizerlijke gebouwen zijn er nog maar een stuk of 20 over. Zonde, maar tegelijkertijd gaf het ons ook een goed beeld van de gevolgen van de oorlog.
Voor vandaag hadden we eigenlijk gepland om een ' motorbike' te huren en om met deze brommertjes de verschillende mausoleums om Hue heen te bezoeken. Helaas ging dit niet door door de regen, maar we hebben geen haast dus het maakt ons niet uit. Het is inmiddels droog en het water in de straat is al helemaal gezakt. Misschien kunnen we morgen dan alsnog deze toer doen.
Vanuit Hue willen we verder zuidelijk trekken naar Hoi An. Daar kan ik nog maar weinig over zeggen omdat ik geen idee heb wanneer we daar heen zullen gaan en wat er allemaal te doen is.
Veel liefs daar en de groetjes vanuit de keizerstad!
Roos